neljapäev, 14. mai 2015

Prügikast autosse.

Hiljuti õmblesin lapsele autosse taskutega organiseerija. Sellise. Kasutatud teksaspükstest.
Kuna pidevalt oli probleeme tekkiva prügiga, oli plaanis ka prügikast õmmelda. Esialgne plaan oli õmmelda kangast. Mõtlesin, et kuidas sisu määrdumise eest kaitsta? Panna sisse kilekott? Kuidas seda panna? Võiks ju olla lihtsasti hooldatav sisu, aga mis? Kuni ühel õhtul voodis (voodis tulevad alati enne magamajäämist kõige paremad mõtted) tuli idee- aga kodus on ju tühi 5-liitrine veepudel. Kunagi tehti selliste sisse pesulõksuhoidjaid, miks siis mitte prügikasti sisuna kasutada? Järgmisel päeval lõikasingi pudelil kaela maha ja hakkasin kasutatud teksariidest ümbrist õmblema. Algul oli plaan kanga ülemine osa kantida ja masinaga õmmelda. Pudel ei mahtunud masina alla ei nii ega ka naa. Siis mõtlesin, et heakene küll, kandin ülemise ääre ja liimin kuuma liimiga kanga ülemise ääre külge. Kuid lõpuks panin pudeli õmmeldud koti sisse ja nii ta jäigi, ilma kinnitamata. Kui vaja, saab välja võtta ja puhastada. Või uuega asendada. Stretšteksa on selles mõttes hea, et hoiab mõnusalt tihedasti pudeli ümber.
Riputamiseks kasutasin esialgu pükste värvlisse käivat nööpaukudega kummi ja riputatava koti külge õmblesin nööbid.

Kumm oli küll esialgu pikem, kuid millegipärast lõikasin selle kodus ilma mõõtmata lühemaks ja autosse paigaldades avastasingi, et ikka liiga lühikeseks olin lõiganud, jäi kuidagi kentsakalt hoidma. Egas midagi, õmblesin pikemaks.
Tegelikkuses see sisu nii läbipaistev ei ole, eks foto võimendab.
Igaljuhul loodan ma, et autos ei vedele nüüd enam kommipabereid ja muud prahti.  Ma tean küll, et on lapsevanemaid, kes autos süüa ei luba, aga meie need pole.
Laps, kes muidu on alati minu töödest vaimustuses, ütles seekord: Ma mõtlesin ikka, et sa teed ilusama :) Vaat kus lops. Millist tema siis lootis? Prügikast ju ikkagi.

 

10 kommentaari:

  1. Noojah, meie pikajalgsete pere küll autosse ei mahuks kui sellised atribuudid koibade kohal laiutavad :D Niigi pidevalt käib kompromissitamine, et kui palju eesistuja oma tooli taha võib lasta, et mõlemi jalad ära mahuks (ja meil on ka üks selline kahemeetrine, kelle puhul jalgade äramahtumine tähendab seda, et vastavalt jääb teisele just nii palju ruumi, et oma istme ja eesistme või armatuurlaua vahel jääb vereringlus säärtes kinni). Ja autod on kusjuures ikka täitsa suured. Ma tean, et suhteliselt teemaväline jutt tuli, aga lihtsalt ei saanud imestamata jätta kuna meil on sellises kohas autos alati ruumi puudu, mitte üle... Prügikast on muidu aga tore :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehee, sugulane avaldas sarnast arvamust. Tegelikkuses on nii, et selle autoga sõidan tavaliselt vaid mina ja laps. Mina ees, laps taga. Pikakoivalisi pole. Kui meil oleks ka sama teema, eks ma siis mõtleks ka teisiti. Hetkel, kui meil selline probleem puudub, ei oska ma ka selliste asjade peale mõelda ehk siis neid probleemiks pidada :) Aga tegelikult on see kastike väga lihtsalt nööbi abil eemaldatav, nii et kui peaks keegi pikakoivaline autosse tahtma tulla, siis ära ikka mahub. P.S- mina juhina ei lase istet kunagi taha ja kõrvalistujana samuti mitte, ma lihtsalt ei kannata autos lamamist :)

      Kustuta
    2. Nojah, sel juhul küll. Istme taha laskmise all pidasin tegelikult silmas seda istme tahapoole liigutamist põranda suhtes (millega juhina kaugust pedaalidest reguleerida saab), mitte lamasklemisasendit, kuna viimast pea kunagi ette ei tule, polekski probleemi, aga see kui juht selleks et jalad normaalasendis pedaalidel oleks (või kaassõitja selleks, et ta koivad armatuurlaua alla ära mahuks, tooli tahapoole sõidab nii, et tagumine enam kohe peaaegu üldse ära ei mahu, on küll tavaline nähtus :D

      Kustuta
    3. Nojah, vaatasin sinu blogi ja pilte. Kui teil perekonnas on kõik vähemalt sama pikad, siis on täiesti arusaadav see mahtumise-probleem :) Aga jah, ma ikka oma seisukohast (istekohast :) ) lähtusin selle vidina õmblemisel. Kuna mina väga pikk ei ole, siis istmega väga taha pole tarvis sõita. Laps on ka pisike :) Aga vaat mis huvitavad asjaolud selguvad ühe postitusega!

      Kustuta
  2. Vahvad asjad! Kuidas sul see organiseerija ilusasti sirgelt seisab? Ma tegin ka sarnase, aga ülemised nurgad vajuvad lonti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul siin pikem postitus (vanas blogis). Nipp on vahest ehk selles, et ülemised nurgad tegin ümarad ja tugevduseks on sisse õmmeldud triigitud vatiin! http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&idu=8792&singlepost=123156

      Kustuta
  3. See, et plastpudel pole teksast ümbrise sees kinni, on ju väga praktiline - vajadusel saab pudeli välja võtta ja ümbrisriide puhtaks pesta.
    Meie peres on nõnda, et pikakoivalise isa autos võib süüa, aga seal ei mahu prügikast kuhugi. Minu autos mahuks prügikast ette kõrvalistmele, aga mina jälle ei luba lastel autos süüa. Minu autoga sõidame tavaliselt nii lühikesi maid, et kõik jäävad söömatagi ellu. Pikemad reisid võtame ette isa autoga ja prügikastiprobleem on lahendatud sellega, et minu kui kõrvalistuja jalge all on kilekott. Oleks prügikast, peaks keegi koju jääma. :)
    Tegelikult. On küll väga praktiline asjake. Kui keegi mulle samasuguse teeks, ma võtaks rõõmuga vastu ja kasutaks võimalustmööda mõlemas autos, aga paraku ... ootab üks lastepintsak juba teist aastat õmblusmasina kõrval lõpetamist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on hetkel nii, et isal küll suur, kuid vaid 3-kohaline (töö)buss. Põhilised sõidud teeme ikka (minu) autoga. Ega isa ka söömise poolt ei ole, aga no suvel ju ikka tahaks vahel jäätist süüa. Või vahel, kui pikem maa, näiteks banaani nosida...Mul oli ka kõrvalistuja jalge ees kilekott, aga see näeb kuidagi...näotu välja seal. Mõtlesin algul, et õmblen sellesamusegi kasti kõrvalistuja jalgade juurde, kuid siis oleks seda seal jalgadega nügitud ja togitud ja sellisel juhul oleks juba pidanud ka välimine pool olema mitte-kiirelt mustaksminev.

      Kustuta
  4. Väga hea mõte, peab ka millalgi tegema. Saabki vähemalt ühele pudelile kasuliku otstarbe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on neid pudeleid kodus veel (kasemahla-ajast pärit). Mõtlesin, et niiviisi saab ju lapse tuppa näiteks hoidikuid valmistada.

      Kustuta