kolmapäev, 15. juuli 2015

Mõned pajakindad.

Telliti paar paari pajakindaid. Materjali- ja värvivaliku osas nõudmisi polnud. Mingid tumedamad ehk, oli arvamus. Et oleks valikut, õmblesin rohkem, kui paar paari. Õmmeldud nii, nagu kirjas selles õpetuses.
Kolm paari said pikema "varrega", kaks paari lühemaga.
Pikemad kidad.

Pika "varrega" kindad. Pealis suuremummulisest puuvillasest kangast, peopesa teksakangast. Peopesas paks tööstuslik vatiin, läbi tepitud.
Tripid said valged, kandid toonivõrra tumedamast roosast kangast, kui kangalolevad mummud. Siin näha peopesatepingud.
Teine paar.
Puuvillasest ploomidaga kangast. Seekord "õnnestus" kangas paigutada nii, et ploomid kasvavad maast taeva poole, kätte pannes pöörduvad õigetpidi. Õnneks on kangas selline, et eriti ei häiri.

Kandid helerohelised, peopesas teksakangas, läbi tepitud.

Kolmas paar.
Peopesas taaskord teksakangas, läbi tepitud.

Kangas kirju, kandid tegin helerohelised. Oleks võinud teha ka oranžid, kuid roheline kandikangas oli juba varasemast välja lõigatud ja olemas, kasutasin seda.

Neljas paar lühemad.
Sinisest roosidega kangast. Kandid punased.

Peopesas sinine tööriiete valmistamiseks kasutatav kangas. Tepingud punased.
Viimane ehk viies paar.
Need kindad said kõige värvilisemad. Nii kirjud, et ei paista pildil hästi väljagi.

Nendel kinnastel peopesa tumesinisest teksakangast, tepingud tegin helerohelised.

Kandid said ka helerohelised.
Meil kasvab hoovis kindapuu.


Üksteise otsa virnastatud.



Põõsa alla laotatuna.
Katsetasin selles postituses pildiallkirjade lisamist. Ei meeldi mulle, et raamid lähevad liiga suureks (liiga pikk tekst). Edaspidi kirjutan nii, nagu alati :)

4 kommentaari:

  1. Oh, missugune kena virn pajakindaid! Kindapuu on eriti äge! Kui peaks nende hulgast valima, siis jääksin hätta - kõik on ilusad. Mummulised on toredad ja viies paar on lausa kaitsevärvuses (kui looduses kasutada). Aga mulle jäid silma ploomikindad. Ma olin 100% kindel, et mul on kapis sama kangas. Läksin kohe otsima. Aga vot ei olnudki. Sinu kangal on ploomivärvi kirsid ja minu kangal on ploomivärvi õunad! :) Sarnased nad on, aga mu kangal on rohkem rohelist ja pealegi on flanell. Muster ka suurem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan, Malle. Selle ploomivärvi kanga sain ühe kursaõe käest, ta oli selle ostnud tuttuuena kaltsukast ja hinnalipikki oli küljes: 1 euro! See oli siis eurotuleku alguses. Hetkel peaks sellise kena kangatüki eest juba 3-5 eurot välja käima (isegi kaltsukates). Kangas pole nö. nõukaaegne, ma arvan vähemalt, aga pead ei saa anda. Igaljuhul on see ilus kangas ja mul on seda paari paari jagu veel :)

      Kustuta
  2. Küll teie hoovis on rikkalikku saaki andev kindapuu :D
    Ja kindad nii imeilusad, ajavad isutama :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ;) Saaki soosivad ilmad olid siin vahepeal, sestap puu nii hästi kandiski :)

      Kustuta